Ficatei cu legume
PrinteazaFicatei cu legume din: ficatei, mazare, morcov, telina, fasole, ardei, ceapa, salata verde, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, malai.
- 400 g ficăţei de pui
- 300 g mazăre
- un morcov
- o jumătate de ţelină
- 300 g fasole verde
- doi ardei capia,
- o ceapă
- salată verde
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- ceapă verde pentru salată
- oţet
- mălai
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe în apă cu sare împreună cu mazărea. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie în fâşii; ceapa se curăţă de foi şi se toacă cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc zece minute. Se pun fasolea scursă de apă, mazărea, sarea, piperul şi se căleşte încă cinci minute. Se scot legumele într-un castron şi în uleiul rămas se prăjesc ficăţeii.
Când sunt gata, se pun peste ei legumele, se condimentează şi se mai prăjesc timp de zece minute. Se presară vedeaţă tocată, se amestecă şi se serveşte alături de salata verde ruptă în fâşii. Se poate servi cu mamaliga calda sau salata de ceapa verde cu otet.
Poftă bună!
N-am mai facut de multa vreme ficatei, ma gandesc sa fac si eu maine
Buni ficateii!