Tagine de Pește cu Legume : Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă din: coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, peste, rosii, ceapa. Tagine-ul de pește cu legume este o rețetă vibrantă, îmbibată cu aromele bogate ale bucătăriei mediteraneene. Acest fel de mâncare combină fructele de mare sau […]
Peste-sabie in sos
PrinteazaPeste-sabie in sos din: peste sabie, ceapa, usturoi, ulei, ardei, rosie, coniac, sare, piper, nucsoara, sofran.
- 500 g peşte sabie
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de ardei verde tăiat mărunt
- 1 roşie decojîtă tăiată cubuleţe
- 2 linguri de coniac
- 2-3 linguri de supă de pasăre
- sare
- piper
- 1 linguriţă de nucşoară rasă
- 1 vârf de cuţit de şofran măcinat
Mod de preparare:
Peştele se spală, se şterge de apă şi se taie bucăţi de 4 x 4 cm. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, apoi se călesc în uleiul încins.
Se adaugă şi ardeiul şi se prăjeşte până se înmoaie, apoi roşia, călindu-se totul încă circa 1 minut. Se înglobează coniacul şi supa.
Compoziţia se asezonează cu sare, cu piper şi cu multă nucşoară. Se adaugă şofranul şi se amestecă bine.
Bucăţile de peşte se adaugă şi ele peste celelalte ingrediente şi se clocoteşte totul la foc mic timp de circa 10 minute, până se pătrunde. Peştele se serveşte în sos cu pâine.
Peste-sabie in sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume
Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume. Sosul de pește, un condiment venerat și esențial în multe bucătării din Asia de Sud-Est, își are originile într-o istorie profundă și diversă, împletind tradițiile culinare ale multor culturi. De la primele sale mențiuni în antichitate până la rolul său contemporan în […]
Pofta buna!