Briose cu rom-caramel

Printeaza

Briose cu rom-caramel din: ciocolata, unt, forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, zahar vanilat, sare, oua, cafea, rom, smantana dulce, sos de caramel, gratare din caramel.

 

Ingrediente:Briose cu rom-caramel

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 100 g unt
  • 12 forme din hârtie de copt
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 150 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 1 priză de sare
  • 2 ouă
  • 100 ml cafea tare
  • 4 linguri rom
  • 200 g smântână dulce
  • 50 ml sos de caramel
  • grătare din caramel pentru decorat

 

Mod de preparare:

Rupeţi ciocolata în bucăţi şi topiţi-o cu untul pe bain-marie.

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Aşezaţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, zahăr, zahăr vanilat şi sare, apoi înglobaţi rapid ciocolata topită.

Bateţi ouăle. Puneţi cafeaua şi romul. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi totul bine.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi să se coacă cca 22-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.

Bateţi smântână dulce, înglobaţi cu grijă sosul de caramel şi turnaţi peste brioşe. Serviţi-le decorate cu grătare din caramel.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.