Briose crocante
PrinteazaBriose crocante din: forme din hartie, biscuiti, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut, crema de cocos, fulgi de cocos.
- 12 forme din hârtie de copt
- 350 g biscuiţi
- 250 g făină
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 80 ml ulei vegetal
- 300 g lapte bătut
- 2 linguri cremă de cocos
- fulgi de cocos pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Aşezaţi formele dirr hârtie în tava pentru brioşe.
Tăiaţi biscuiţii în bucăţi. Amestecaţi făina cu praful de copt şi cu bicarbonat.
Bateţi oul, apoi adăugaţi zahăr, zahăr vanilat, ulei, lapte bătut şi crema de cocos, amestecând cu grijă. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Incorporaţi bucăţile de biscuiţi în aluat, în afară de o mică parte pentru decorat.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi brioşele şi lăsaţi-le încă 5 minute în forme. Decoraţi-le cu bucăţele de biscuiţi şi fulgi de ciocolată.
Pofta buna!