Ciorba cu morcovi si cuscus

Printeaza

Ciorba cu morcovi si cuscus din: rosii, morcovi, telina, ceapa, dovlecei, cuscus, ulei de masline, bors, sare, piper, patrunjel, marar, iaurt, smantana.

Ingrediente:Ciorba cu morcovi si cuscus

  • 500 g roşii
  • doi morcovi
  • o jumătate de ţelină
  • două cepe
  • doi dovlecei
  • 200 g cuşcuş
  • 125 ml ulei de măsline
  • 500 ml borş
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mărar
  • iaurt
  • smântână

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă de foi, se taie peştişori sau cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, sarea şi puţin piper. Se căleşte până când devine aurie, se adaugă feliile de legume şi se mai ţine pe foc timp de zece minute.

Se pune la fiert o oală cu doi litri de apă, se adaugă legu­mele călite, sarea şi piperul. Când legumele sunt aproape fierte, se pun dovleceii tăiaţi felii subţiri. Se lasă la fiert timp de 20 de minute, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.

Se toarnă borşul, se condi­mentează dacă mai este nevoie şi se fierbe încă 20 de minute. Cu cinci minute înainte de a se opri focul se adaugă cuşcuşul şi verdeaţa tocată. Se serveşte cu iaurt sau smântână şi verdeaţă proaspăt tocată.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de cus cus

2 comentarii

  1. Cuscus in ciorba, nu am pus niciodata cuscus in ciorba

  2. Nici eu nu am folosit cuscus in ciorba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.