Tapenada de rosii
PrinteazaTapenada de rosii din: usturoi, salota, masline, rosii, ceapa, cascaval, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 1 căţel de usturoi
- 1 şalotă
- 125 g măsline negre
- 7 roşii uscate în ulei
- 2 fire de ceapă verde
- 125 g caşcaval proaspăt
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- piper Cayenne
- busuioc
Mod de preparare:
Usturoiul şi şalota se cojesc, se toacă mărunt şi se pun într-un blender, alături de măslinele tăiate (după ce li s-au scos sâmburii). Se adaugă bucăţelele de roşii şi uleiul în care au fost păstrate.
Se pasează totul intr-o pastă fină.
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se adaugă tăiată mărunt peste ingredientele pasate. Se pun în blender caşcavalul şi uleiul de măsline şi se pasează din nou, scurt.
Se condimentează puternic cu sare şi cu piper Cayenne. Dacă pasta este prea groasă, se mai lungeşte cu ulei de măsline.
Busuiocul se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele. Tapenada se toarnă într-un vas şi se serveşte cu pâine prăjită sau cu cartofi copţi.
Tapenada de rosii
Pofta buna!