Briose cu rom si cola

Printeaza

Briose cu rom si cola din: forme de hartie, faina, praf de copt, scortisoara, nuci, ou, zahar brun, unt, rom, lapte batut, cola, zahar pudra, cacao, cola.

Ingrediente:Briose cu rom si cola

  • 12 forme din hârtie
  • 280 g făină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 80 g nuci tăiate
  • 1 ou
  • 150 g zahăr brun
  • 125 g unt moale
  • 30 ml rom
  • 100 ml lapte bătut
  • 120 ml cola
  • cca 50 g zahăr pudră
  • 150 g cacao pudră
  • 12 sticlute de cola

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoară şi nuci.

Frecaţi spumă oul cu zahăr şi unt. Adăugaţi 20 ml de rom, cola şi lapte bătut şi amestecaţi bine. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţl scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.

Omogenizaţi zahărul pudră cu restul de rom şi cacao. Decoraţi brioşele cu glazură de zahăr şi sticluţe de cola gumate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.