Briose cu ciocolata si cola

Printeaza

Briose cu ciocolata si cola din: forme din hartie, faina, praf de copt, scortisoara, nuci, zahar brun, unt, cola, lapte batut, ciocolata, zahar pudra, alune.

Ingrediente:Briose cu ciocolata si cola

  • 12 forme din hârtie
  • 280 g făină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 80 g nuci tăiate
  • 1 ou
  • 150 g zahăr brun
  • 125 g unt moale
  • 150 ml cola
  • 100 ml lapte bătut
  • 50 g ciocolată mărunţită
  • cca 100 g zahăr pudră
  • 12 alune prăjite
  • ciocolată rasă pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoară şi nuci.

Frecaţi spumă oul cu zahăr şi unt. Adăugaţi 130 ml cola şi lapte bătut şi amestecaţi bine.

Adăugaţi compoziţia de făină şi ciocolata mărunţită, apoi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.

Omogenizaţi zahărul pudră cu restul de cola. Decoraţi brioşele cu glazură de zahăr, fulgi de ciocolată şi alune prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.