Briose cu slanina
PrinteazaBriose cu slanina din: varza, slanina, ceapa, ardei, grasime, mere, faina, chimen, patrunjel, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, iaurt.
- 150 g varză acră
- 200 g slănină afumată
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- grăsime pentru forme
- 50 g mere
- 200 g făină
- 1 lingură chimen
- 2 linguri pătrunjel
- câte 1 priză de sare şi piper
- 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 40 ml ulei vegetal
- 250 g iaurt natur
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Stoarceţi varza acră şi tăiaţi-o mărunt. Tăiaţi cubuleţe 100 g de slănină şi prăjiţi-o într-o tigaie. Decojiţi ceapa, tăiaţi-o mărunt şi căliţi-o 5 minute împreună cu slănina. Lăsaţi să se răcească.
Curăţaţi ardeii, spălaţi-i, scoateti-le seminţele si tăiati-i cubulete. Curăţaţi mărul si radeti-l. Preîncălziti cuptorul la 200 °C şi ungeţi tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu varză, măr, condimente, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. Adăugaţi ulei, ardeiul tăiat cubuleţe, slănina şi ceapa călită, si iaurt si amestecati bine.
Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi şi lăsaţi 3 minute în forme.
Tăiaţi restul de slănină în fâşii, prăjiţi-le şi serviţi-le ca garnitură lângă brioşe.
Briose cu slanina
Pofta buna!