Briose cu branza si maghiran
PrinteazaBriose cu branza si maghiran din: grasime, paine, lapte batut, ceapa, usturoi, faina, svaiter, nucsoara, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, rachiu, branza, vin, maghiran.
- grăsime pentru forme
- 100 g pâine albă
- 250 g lapte bătut
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 150 g făină
- 200 g şvaiţer ras
- câte 2 vârfuri de cutit nucşoară
- sare
- piper
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 40 ml de ulei vegetal
- 3 linguri rachiu de cireşe
- 50 ml vin alb
- brânză şi maghiran pentru decorat
Mod de preparare:
Tăiaţi cubuleţe pâinea albă şi înmuiaţi-o în lapte bătut. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le mărunt.
Preîncălziţi cuptorul ia 200 °C. Ungeţi formele pentru brioşe. Amestecaţi făina cu brânză, condimente, praf de copt, ceapă, usturoi şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi ulei, cubuleţele de pâine cu lapte bătut, rachiu de cireşe si vin alb. Puneţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi brioşele încă 3 minute în forme.
Decorati-le cu brânză şi maghiran şi serviţi-le cât sunt calde.
Briose cu branza si maghiran
Pofta buna!