Briose cu ardei
PrinteazaBriose cu ardei din: unt, ardei, faina, malai, cascaval, sare, ulei, boia, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut.
- unt pentru forme
- 400 g ardei roşii galbeni şi verzi
- 100 g făină
- 150 g mălai
- 150 g caşcaval ras
- sare
- ulei
- boia de ardei
- 2 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 300 g lapte bătut
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul ta 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Curăţaţi ardeii, spălaţi i, scoateti-le seminţele si tăiati-i cubulete. Amestecati făina cu mălai, caşcaval, sare, piper, boia de ardei, praf de copt şi bicarbonat. înglobaţi bucăţelele de ardei.
Bateţi oul. Adăugaţi ulei şi lapte bătut. înglobaţi compoziţia de făină şi amestecaţi.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Lăsaţi apoi brioşele cca 5 minute în forme.
Scoateţi-le şi serviţi-le cât sunt calde.
Briose cu ardei
Pofta buna!