Chifle cu somon
PrinteazaChifle cu somon din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, ou, galbenus, marar, crema de branza, suc de lamaie, piper, somon.
- 150 ml lapte
- 20 g drojdie
- 25 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- 2 prize de sare
- 300 g făină
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1/2 legătură de mărar
- 300 g cremă de brânză dulce
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 priză de piper
- 8 felii somon crud
- 4 linguri de caviar de păstrăv
- mărar pentru decorat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele până la temperatura corpului apoi înglobaţi drojdia. Adăugaţi ulei, zahăr şi sare. Lăsaţi compoziţia acoperită 15 minute la dospit.
Adăugaţi făina şi oul, apoi frământaţi totul bine până devine un aluat uniform. Lăsaţi aluatul acoperit 40 de minute la dospit.
Frământati aluatul si tăiaţi-l în 8 bucăţi. Formaţi bulgări şi faceţi-le o gaură în mijloc aşa încât să aibă forma unor inele. Lăsaţi apoi încă 20 de minute să stea.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C şi puneţi hârtie de copt în tavă. Puneţi 4 litri de apă la fiert.
Puneţi să fiarbă câte 2 chifle, 2 minute pe fiecare parte. Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar. Puneţi apoi chiflele în tavă. Bateţi oul şi ungeţi cu el chiflele.
Lăsaţi 25 de minute la copt.
Spălaţi mărarul şi tocaţi-l mărunt. Amestecati brânza dulce cu suc de lămâie şi mărar. Asezonaţi cu sare si piper. Tăiaţi chiflele în două si ungeţi crema.
Serviţi covrigii decoraţi cu somon, caviar şi mărar.
Chifle cu somon
Pofta buna!