Gogosele dulci
PrinteazaGogosele dulci din: faina, praf de copt, sare, ienibahar, nucsoara, oua, zahar, lapte batut, unt, ulei, suc de lamaie, colorant, bomboane.
- 500 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 1 linguriţă sare
- ienibahar
- nucşoară
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 250 ml lapte bătut
- 60 g unt moale
- făină pentru întins aluatul
- ulei pentru prăjit
- 150 g zahăr pudră
- 1 lingură suc de lămâie
- colorant alimentar roşu
- bombonele colorate
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu praful de copt, sare, puţin ienibahar şi o priză de nucşoară.
Frecaţi ouăle cu zahăr până devin o cremă. înglobaţi laptele bătut şi untul moale.
Inglobaţi cu grijă compoziţia de făină în amestecul cu ou. Lăsaţi aluatul 20 de minute la rece.
Incălziţi uleiul. întindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină asa încât să aibă cca 6 mm grosime şi decupaţi cercuri mari şi mici. Decupaţi apoi în mijlocul lor o gaură.
Prăjiţi pe rând inelele de aluat până devin aurii. Lăsaţi-le apoi să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Preparaţi o glazură din zahăr pudră şi suc de lămâie. Coloraţi jumătate cu colorant alimentar rosu.
Decoraţi gogoşile cu glazură albă şi roz şi presăraţi-le cu bombonele colorate, apoi serviti-le.
Gogosele dulci
Pofta buna!