Gogosele dulci

Printeaza

Gogosele dulci din: faina, praf de copt, sare, ienibahar, nucsoara, oua, zahar, lapte batut, unt, ulei, suc de lamaie, colorant, bomboane.

 

Ingrediente:Gogosele_dulci

  • 500 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • ienibahar
  • nucşoară
  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 250 ml lapte bătut
  • 60 g unt moale
  • făină pentru întins aluatul
  • ulei pentru prăjit
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie
  • colorant alimentar roşu
  • bombonele colorate

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu praful de copt, sare, puţin ienibahar şi o priză de nucşoară.

Frecaţi ouăle cu zahăr până devin o cremă. înglobaţi laptele bătut şi untul moale.

Inglobaţi cu grijă compoziţia de făină în amestecul cu ou. Lăsaţi aluatul 20 de minute la rece.

Incălziţi uleiul. întindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină asa încât să aibă cca 6 mm grosime şi decupaţi cercuri mari şi mici. Decupaţi apoi în mijlocul lor o gaură.

Prăjiţi pe rând inelele de aluat până devin aurii. Lăsaţi-le apoi să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Preparaţi o glazură din zahăr pudră şi suc de lămâie. Coloraţi jumătate cu colorant alimentar rosu.

Decoraţi gogoşile cu glazură albă şi roz şi presăraţi-le cu bombonele colorate, apoi serviti-le.

 

Gogosele dulci

Gogosele_dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.