Fursecuri cu nougat
PrinteazaFursecuri cu nougat din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, ciocolata, faina, nuci, nougat.
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 350 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 150 g bucăţele de ciocolată
- 200 g făină pentru prelucrare
- 200 g nuci tăiate mărunt
- 200 g nougat cu nucă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 1200 °C. Puneţi hârtie de copt în tavă.
Frecaţi spumă untul cu zahărul. Adăugaţi treptat ouăle şi înglobaţi-le. Amestecaţi făina cu praful de copt şi sare şi adăugaţi treptat câte o lingură în crema de unt.
Frământaţi totul bine pentru a obţine un aluat uniform, iar la sfârşit înglobaţi şi bucăţelele de ciocolată.
Formaţi aproximativ 50 de bulgări mici şi tăvăliţi-i prin nucă mărunţită. Aşezaţi bulgării de aluat în tavă şi aplatizaţi-i puţin.
Lăsaţi cca 10-12 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi tava şi lăsaţi fursecurile să se răcească.
Topiţi nougat pe bain-marie. Ungeţi jumătate din fursecuri pe partea inferioară cu nougat şi puneţi restul fursecurilor deasupra.
Fursecuri cu nougat
Pofta buna!