Supa de fasole si gutui
PrinteazaSupa de fasole si gutui din: fasole, gutui, gogosari, ceapa, morcovi, pastarnac, rosii, ulei, zahar, marar, sare.
- 500 g fasole albă
- 2 gutui
- 2 gogoşari sau ardei capia
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 3-4 roşii
- 2-3 linguri ulei
- 1-2 linguri zahăr
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o pui la înmuiat de cu seară. A doua zi o pui la fiert, dai 2-3 clocote, arunci apa, o strecori şi o pui din nou la fiert.
Cureţi gutuile, înlături căsuţele cu seminţe, apoi le tai cubuleţe şi le adaugi fa supă. Cureţi legumele, le toci mărunt şi le căleşti în ulei încins. Adaugi zahărul şi sare după gust.
Adaugi în supă amestecul de legume şi laşi să fiarbă până când boabele de fasole sunt fierte. Presari mărarul tocat mărunt.
Supa poate fi servită caldă sau rece.
Supa de fasole si gutui
Pofta buna!