Legume cu carpaccio
PrinteazaLegume cu carpaccio din: broccoli, ardei, vanata, rosii, ceapa, morcovi, dovlecei, carpaccio, zahar, busuioc, sare, piper, ulei, patrunjel, salata, crutoane.
- 450 g broccoli
- doi ardei graşi
- o vânătă
- 500 g roşii
- o ceapă
- un morcov
- doi dovlecei
- 300 g carpaccio
- o lingură de zahăr tos
- o linguriţă de busuioc uscat
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
- salată verde
- crutoane
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Broccoli şi morcovul se fierb, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Dovleceii şi vânătă se spală, se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte.
Se pun dovleceii şi cubuleţele de vânătă, se călesc, apoi se adaugă restul de legume tocate. Se prăjesc timp de cinci minute, apoi se pun zahărul tos, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cuburi, ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în felii subţiri.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă busuiocul uscat şi se amestecă. Se lasă să fiarbă încă cinci minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Se pune mâncarea în farfurii şi se adaugă feliile de carpaccio. Se ornează cu pătrunjel. Se serveste cu salata verde si carpaccio.
Poftă bună!
Foarte bune sunt legumele cu carpaccio