Nap marinat si salata de avocado
PrinteazaNap marinat si salata de avocado din: alge, sare, suc de lamaie, ulei, sos de soia, avocado, rosii cherry, fulgi de alge
- un mănunchi de alge (aproximativ trei ceşti)
- o linguriţă de sare
- două linguri de suc de lămâie
- două linguri de untdelemn de măsline
- o lingură de sos de soia
- o ceaşcă şi jumătate de avocado mărunţit
- o ceaşcă de roşii cherry, mărunţite
- o lingură de fulgi de alge
Mod de preparare:
Inlăturaţi cozile frunzelor de nap. Faceţi frunzele sul şi tocaţi-le mărunt.
Puneţi napii tocaţi într-o salatieră mare şi presăraţi sare pe deasupra. Frecaţi sarea în frunze manual, şi lăsaţi-le să stea zece minute, pentru ca frunzele să se înmoaie şi să arate ofilite.
Turnaţi sucul de lămâie pe deasupra şi lăsaţi totul la marinat câteva minute. Acidul din sucul de lămâie va ofili şi mai mult frunzele.
Turnaţi pe deasupra untdelemnul de măsline şi sosul de soia peste frunze si amestecaţi-le bine.
Garnisiţi cu avocado, roşii cherry şi fulgi de alge. Savuraţi salata lângă antreul dumneavoastră favorit.
Pofta buna!