Pestele stiuca (Esox lucius) este o specie de pește de apă dulce care poate fi găsită în Europa, Asia și America de Nord. Aspectul stiucii este ușor de recunoscut datorită formei sale alungite, a capului mare și alungit, a botului ascuțit și a maxilarului inferior mai lung decât cel superior. Solzii de pe spatele său sunt verzi-oliv și sunt așezați în benzi orizontale, iar burta sa este albă.
Stiuca poate fi preparata în multe moduri, inclusiv prăjit, copt sau fiert. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine și omega-3.
Ingrediente:
200 g ştiucâ
sare
10 g ulei
1 felie lâmiie
Mod de preparare:
Se curăţă ştiuca, se spală, se lesă să se scurgă, apoi se sărează şi se unge cu ulei, se pune întreagă pe grătar şi se frige pe ambele părţi.
Ficăței de știucă cu garnitură de vinete din: ficatei de stiuca, vinete, masline, ceapa, rosii, ardei grasi copti, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g ficăței de stiucă 2 vinete 150 g măsline 1 ceapă mică 300 g roșii decojite 4 ardei grași copți sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Presari ficățeii […]
Stiuca umpluta cu nuca din: stiuca, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, unt, nuca, sare, piper. Ingrediente: 1 ştiucă 1 ceapă 1 felie de pâine 1/2 pahar cu lapte 1/2 ceaşcă de ulei 1 gălbenuş 1/2 pachet cu unt 100 g miez de nucă pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţă ştiuca, tai-o uşor pe […]
Stiuca umpluta in sos din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca 3 oua 1 ceapa 150 g miez de rosii sare, piper dupa gust 300 g miez de paine […]
Stiuca umpluta cu ficatei din: stiuca, nuci, paine, oua, ficatei, sare, piper, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine 100 g nuci pisate 1 legătură de pătrunjel verde 2 felii de pâine înmuiate în lapte 1 roşie 2 ouă 300 g ficăţei de pasăre sare piper negru ulei morcovi ceapă 1 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.