Tarta cu rahat si migdale

Printeaza

Tarta cu rahat si migdale din: oua, zahar, miere, faina, unt, praf de copt, lapte, scortisoara, esenta de migdale, rahat, migdale, lamaie, nucsoara, piper, ghimbir.

 

Ingrediente:Tarta cu rahat si migdale

  • 5 ouă
  • 75 g zahăr tos
  • miere
  • 375 g făină
  • 200 g unt
  • praf de copt
  • 120 ml lapte
  • pudră de scorţişoară
  • zahăr vanilinat
  • 250 g rahat
  • esenţă de migdale
  • 100 g migdale
  • o lămâie
  • pudră de cuişoare
  • pudră de nucşoară
  • piper negru
  • pudră de ghimbir

 

Mod de preparare:

Se taie în cubuleţe şi se pune pe o farfurie. Se topeşte pe foc 100 g rahat, se adaugă două lin­guri de miere şi se amestecă. într-un vas se mixează untul, zahărul tos şi ouăile.

Se adaugă rahatul şi mierea răcite zece minute mixând încontinuu ca să nu se coaguleze ouăile. Se amestecă până când totuil devine ca o cremă. Se adaugă laptele dulce, o lin­guriţă de esenţă de migdale, suctul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi praful de copt.

Se presară un vârf de cuţit de pudră de cuişoare, un praf de piper negru măcinat şi un praf de nucşoară. Se cerne făina, se pune peste amestec şi se mixează.

Se toarnă totul într-o formă tapetată cu unt şi făină, se aşază cubuleţele de rahat date prin făină şi se presară migdalele sfărâmate. Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute. Pentru un gust special se poate adăuga şi pudră de ghim­bir.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.