Paine eseniana traditionala din grau incoltit
PrinteazaPaine eseniana traditionala din grau incoltit din: boabe de grau, apa, miere, sirop de agave, ulei, sare.
- două ceşti de boabe de grâu, încolţite de două zile
- o ceaşcă şi jumătate de apă
- două linguri de miere sau sirop de agave
- o lingură de untdelemn de măsline
- o linguriţă de sare
Mod de preparare:
Măcinaţi grâul încolţit laolaltă cu apa, pqpă se formează un aluat.
Adăugaţi în amestec mierea, untdelemnul de măsline şi sarea. Amestecaţi bine toate ingredientele.
Intindeţi mixtura, cu o spatulă, pe tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase. Stratul trebuie să fie peste tot de aceeaşi grosime, cam un centimetru şi doi-trei milimetri. Tăiaţi-o în forme pătrate.
Deshidrataţi la 64 grade C, timp de trei ore. întoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea, la 43 grade C, timp de încă opt ore.
Pofta buna!