Branza de seminte
PrinteazaBranza de seminte din: seminte de floarea-soarelui, apa, praf probiotic.
- o ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui
- o ceaşcă de apă
- o linguriţă de praf probiotic
Mod de preparare:
Lăsaţi seminţele de floarea-soarelui la înmuiat în două ceşt de apă, între sase şi opt ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le.
Amestecaţi seminţele de floarea-soarelui cu o ceaşcă de apă şi praful probiotic.
Transferaţi seminţele de floarea-soarelui într-un borcan. Lăsaţi-le să stea între opt şi douăsprezece ore, la tempera tura camerei. Se vor forma bule de aer.
Brânza se va separa de lichid. Scurgeţi zerul. Dacă vă opri aici, aveţi o brânză de seminţe folosibilă, care seamănă c brânza convenţională, având un gust înţepător-acrişor.
Dacă doriţi un produs care să semene cu brânza-crema mai aveţi de făcut următoarele: puneţi brânza într-un sac pentru laptele de migdale sau sac de încolţit şi stoarce lichidul rămas.
Agăţaţi sacul deasupra chiuvetei, timp de patru ore sau mai mult, pentru cultivare. Apoi, depozite brânza intr-un recipient închis ermetic, la frigider.
Pofta buna!