Pui cu lapte de cocos
PrinteazaPui cu lapte de cocos din: ceapa, ardei, usturoi, ghimbir, nuci, turmeric, masala, sare, piper, ulei, aripi de pui, lapte de cocos, sos de soia.
Pentru aluat:
- 3 cepe murate
- 1 ardei iute, curăţat de seminţe
- 5 căţei de usturoi, curăţaţi
- 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată
- 6 nuci macadamia
- 3 g turmeric
- 1 g maşala, prăjită
- coaja rasă de la 1 lămâie sau lime
- sare
- piper negru măcinat
- 15 ml ulei
Pentru pui:
- 3-5 cepe eşalote sau cepe murate, feliate
- 6-8 aripi de pui, fără os, tăiate de mărimea unei îmbucături
- 400 ml lapte de cocos
- sucul de la 1 lămâie sau lime
- sos de soia sau câteva picături de sos de peşte
Mod de preparare:
Pentru aluat, pune toate ingredientele, cu excepţia uleiului, într-un robot de bucătărie şi mixează până obţii o pastă. Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte pasta obţinută până devine maronie şi degajă o aromă (5 minute).
Adaugă carnea şi ceapa şi amestecă bine. Prăjeşte 2-3 minute.
Adaugă laptele de cocos, sucul de lămâie şi sosul de soia, acoperă cu un capac, redu focul şi lasă să fiarbă 20 de minute, până când carnea s-a înmuiat.
Ia capacul şi mai lasă să fiarbă până când carnea este gata iar sosul a scăzut.
Pui cu lapte de cocos
Pofta buna!