Cheesecake cu cirese
PrinteazaCheesecake cu cirese din: biscuiti, zahar, unt, crema de branza, frisca, gelatina, oua, cirese.
Ingrediente:
Pentru baza:
- 175 g biscuiţi digestivi
- 2 linguri rase cu zahăr brun
- 30 g unt, topit
Pentru crema:
- 300 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie
- 142 ml frişcă lichidă
- 12 g gelatină
- 2 albuşuri
Pentru topping:
- 350 g cireşe, fără sâmburi
- 6 linguri rase cu zahăr pudră
- 1 lingură rasă cu pudră de arorut
- o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie pergament
Mod de preparare:
Pentru bază, zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul şi untul topit. Poţi folosi un mixer.
Presează compoziţia bine pe baza tăvii şi lasă la rece până se întăreşte.
Pentru cremă, bate împreună brânza, zahărul, coaja şi sucul de lămâie. Bate frişca uşor şi adaug-o în compoziţia de brânză.
Dizolvă gelatina în 4 linguri de apă rece şi las-o câteva minute într-o cană, apoi pune-o pe foc mic, deasupra unui vas cu apă fierbinte şi amestecă până se dizolvă.
Amestec-o repede cu frişca şi adaugă şi albuşurile bătute spumă. întinde crema peste stratul de biscuiţi şi nivelează. Lasă la rece până când crema se întăreşte.
Pentru topping, toarnă 150 ml apă într-o cratiţă şi adaugă cireşele şi zahărul pudră. Lasă să fiarbă 1-2 minute, până când cireşele s-au înmuiat.
Amestecă pudra de arorut cu 2 linguri de apă, toarnă amestecul în cratiţă şi amestecă bine până când toată compoziţia s-a îngroşat.
Lasă să fiarbă 1 -2 minute, apoi ia tigaia de pe foc şi lasă cireşele să se răcească.
Ia tava din frigider, scoate foaia pergament şi transferă prăjitura pe un platou.
Aranjează deasupra compoziţia de cireşe şi serveşte.
Cheesecake cu cirese
Pofta buna!