Salata de fenicul cu grepfrut
PrinteazaSalata de fenicul cu grepfrut din: fenicul, grepfrut, boia, ulei, menta, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 bulbi de fenicul
- 2 grepfruturi roşii
- 1 praf boia iute
- 4 linguri ulei de măsline extra-virgin (presat la rece)
- frunze de mentă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bulbii de fenicul, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie fâşii subţiri.
Se decojesc grepfruturile îndepărtând şi toate pieliţele albe, deasupra unui boi, pentru a capta şi păstra sucul care se va scurge.
Se desfac feliile, îndepărtând şi pieliţele despărţitoare.
Se repartizează bucăţelele de grepfrut în 4 boluri şi se adaugă fenicul; se amestecă.
In bolul cu suc de grepfrut se adaugă ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă şi sosul se toarnă peste salată.
Se presară boia şi se decorează cu frunze de mentă. Salata se serveşte foarte rece.
Salata de fenicul cu grepfrut
Pofta buna!