Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si dovlecei sote
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii si dovlecei sote din: dovlecel, spaghete, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, usturoi, busuioc, otet balsamic, piper rosu, zahar.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 400gr spaghete
- 2 lingurite ulei de masline
- sare si piper negru
- 240gr mozzarella
Ingrediente sos:
- 3 cesti rosii cherry
- 3 catei de usturoi, cojit și zdrobit
- 12 frunze proaspete de busuioc, rupte
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite de otet balsamic
- ¼ linguriță piper roșu zdrobit
- ¼ linguriță de zahăr
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert.
Taiati fasii foarte subtiri dovlecelul. Uscati apoi pe prosoape de hartie.
Adăugați toate ingredientele pentru sos in blender si omogenizati.
Se transferă sosul într-un bol mare.
Gătiti pastele al dente si scurgeti.
Incorporati pastele in sos si amestecati pentru a se acoperi. Pastrati deoparte cateva minute sa se amestece aromele.
Incalziti 2 lingurite de ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adauga dovlecelul.
Se condimentează cu sare și piper și se gateste timp de 2 minute.
Incorporati peste paste. Amestecati pentru a se combina.
Se adauga mozzarella si se amesteca din nou.
Se servesc pastele imediat garnisite cu busuioc.
Spaghete cu sos de rosii si dovlecei sote
Pofta buna!