Saratele cu alune si migdale

Printeaza

Saratele cu alune si migdale din: faina, apa, ulei, drojdie, alune, migdale, ceapa, usturoi, zahar, chimen, ghimbir, sare.

Ingrediente:Saratele cu alune si migdale

  • 500 g fă­ină
  • 300 ml apă
  • o lin­gură de ulei de măsli­ne
  • 15 g drojdie
  • 50 g alune
  • 50 g migdale feliate
  • o ceapă
  • doi că­ţei de usturoi
  • o lingu­riţă de zahăr tos
  • un vîrf de linguriţă cu pu­dră de chimen
  • un vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir
  • jumătate de linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se spală şi se toacă mărunt. Fă­ina se pune într-un vas mai mare şi, în mijloc, se toarnă drojdia dizol­vată în apă. Se ames­tecă puţin, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească zece mi­nute.

Se adaugă uleiul de măsline, zahărul tos, pudra de chimen şi cea de ghimbir, cea­pa şi usturoiul tocat. Se frămîntă pînă rezul­tă un aluat omogen, potrivit de tare, şi se lasă să se dospească. Se întinde într-o foaie subţire şi se taie bucăţele.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu apă, se presară alunele tocate şi migdalele feliate, se dă tava la cuptor 15 minute sau pînă capătă o culoare aurie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.