Salata de legume cu lamai murate
PrinteazaSalata de legume cu lamai murate din: ardei, vinete, oua, otet, sare, piper, ulei, lamai, patrunjel.
Pentru salată:
- 3 ardei graşi verzi
- 2 vinete
- 2 ouă
- 1 lingură de oţet de fructe
- sare
- 150 ml ulei vegetal
- 1/2 de lămâie murată cu sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Pentru lămâile cu sare la borcan:
- 2 kg lămâi netratate
- 500 g sare grunjoasă
- ulei pentru umplut borcanul
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte grillul cuptorului. Ardeii se curăţă de cotor şi de seminţe, se taie în două, se spală şi se şterg.
Se rumenesc sub grill până când se înnegresc, iar pieliţa face băşici.
După aceea, se scot din cuptor, se pun într-o pungă şi se lasă la răcit. Se curăţă apoi de pieliţă şi se taie bucăţele.
Vinetele se curăţă, se spală şi se taie cuburi de circa 1 cm.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu oţetul şi cu jumătate de linguriţă de sare.
Vinetele se dau prin acest mix şi se prăjesc în ulei vegetal încins.
Când sunt pătrunse, se scot din tigaie şi se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Lămâia murată se curăţă de coajă.
Aceasta se spală, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie cubuleţe.
Ardeii, vinetele, coaja de lămâie şi măslinele se amestecă într-un bol.
Din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper se prepară un dressing, care se toarnă pe deasupra.
Salata se serveşte cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Pentru lămâile murate, se spală întâi fructele. Fiecare lămâie se crestează de 5 ori pe lungime.
In tăieturi se pune sare grunjoasă.
Lămâile se pun apoi într-un borcan înalt, rezistent la temperaturi înalte şi se toarnă pe deasupra apă clocotită.
Se acoperă cu ulei şi se lasă la murat timp de 3 săptămâni.
Salata de legume cu lamai murate
Pofta buna!