Salata portugheza
PrinteazaSalata portugheza din: rosii, ardei, morcovi, ceapa, ou, ridichi, patrunjel, marar, ulei, otet, sare, piper.
- 2 roşii mari (tari)
- 2 ardei graşi verzi
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 ridichi
- 1 salată
- 1 lingură de mărar proaspăt tocat
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de cotorşi se taie felii. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar morcovii se spală, se cojesc şi se rad.
Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Oul se fierbe tare, se cojeşte şi sţ taie felii. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, apoi se toacă doar frunzele.
Ridichile se spală, se curăţă şi se taie felii. Salata se spală, se usucă într-o centrifugă specială, iar frunzele se desprind de pe cotor.
Legumele şi salata se aşează într-un bol. Din restul ingredientelor amestecate se prepară un dressing, care se toarnă pe deasupra.
La final, salata se ornează cu felii de ou şi se presară cu pătrunjel.
Salata portugheza
Pofta buna!
Imi place salata asta