Champagne Cup Cocktail

Printeaza

Champagne Cup Cocktail

Calitate – alcoolicChampagne Cup Cocktail

Bază alcoolică – brandy

Pahar – goblet

Categorie – Wine drinks

Decoraţiune – fructe de sezon şi paie

 

Se serveste la orice oră

 

Ingrediente:

  • 3-4 linguri de zahar pudra
  • 5 cl brandy
  • 3 cl triple sec
  • o sticla de sampanie
  • 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite

 

 

Este regina băuturilor din familia Cup şi este menţionată în toate reţetarele internaţionale cu unele mici variaţii în ce priveşte dozajul ingredientelor, într-un reţetar fran­ţuzesc, sunt preferate curacao şi Benedictine, într-unul italienesc, brandy şi maraschino (vişinată), într-unul englezesc, brandy şi apricot brandy.

In toate cazurile, rămâne aceeaşi băutură recoman­dată, pentru câţiva prieteni, în după-amiezele fierbinţi de vară. Este important să fie servită rece şi acidulată, înainte ca gheaţa să se topească în întregime şi amestecul să conţină prea multă apă.

Preparare:

Intr-un bol de capa­citate mare se pun o jumătate de măr curăţată de coajă, două jumă­tăţi de piersică din cele conservate în sirop, o portocala, toate tăiate în felioare, 10-12 vişine din vişinată şi două felii de ananas proaspăt sau în sirop, tăiate în cubuleţe.

Se presară deasupra zahărul pudră, se adaugă dozele de lichioruri şi, după ce se amestecă, se adaugă câteva cuburi de gheaţă şi apa gazoasă foarte rece, se amestecă totul cu grijă şi, la sfârşit, se toarnă şampania bine frapată.

După ce se aduce bolul la locul în care va fi servit, se toarnă cu un polonic de bar în pahare goblet decorate cu jumătăţi de pai şi cu scobitori colorate pentru a se putea consuma şi fructele.

Champagne Cup Cocktail2.jpg    Champagne Cup Cocktail1.jpg    Champagne Cup Cocktail.jpg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.