Champagne Cup Cocktail
PrinteazaChampagne Cup Cocktail
Bază alcoolică – brandy
Pahar – goblet
Categorie – Wine drinks
Decoraţiune – fructe de sezon şi paie
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 3-4 linguri de zahar pudra
- 5 cl brandy
- 3 cl triple sec
- o sticla de sampanie
- 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite
Este regina băuturilor din familia Cup şi este menţionată în toate reţetarele internaţionale cu unele mici variaţii în ce priveşte dozajul ingredientelor, într-un reţetar franţuzesc, sunt preferate curacao şi Benedictine, într-unul italienesc, brandy şi maraschino (vişinată), într-unul englezesc, brandy şi apricot brandy.
In toate cazurile, rămâne aceeaşi băutură recomandată, pentru câţiva prieteni, în după-amiezele fierbinţi de vară. Este important să fie servită rece şi acidulată, înainte ca gheaţa să se topească în întregime şi amestecul să conţină prea multă apă.
Preparare:
Intr-un bol de capacitate mare se pun o jumătate de măr curăţată de coajă, două jumătăţi de piersică din cele conservate în sirop, o portocala, toate tăiate în felioare, 10-12 vişine din vişinată şi două felii de ananas proaspăt sau în sirop, tăiate în cubuleţe.
Se presară deasupra zahărul pudră, se adaugă dozele de lichioruri şi, după ce se amestecă, se adaugă câteva cuburi de gheaţă şi apa gazoasă foarte rece, se amestecă totul cu grijă şi, la sfârşit, se toarnă şampania bine frapată.
După ce se aduce bolul la locul în care va fi servit, se toarnă cu un polonic de bar în pahare goblet decorate cu jumătăţi de pai şi cu scobitori colorate pentru a se putea consuma şi fructele.