Salata de cartofi si ciuperci
PrinteazaSalata de cartofi si ciuperci din: cartofi, ceapa, supa, sare, piper, otet, ulei, ciuperci, unt, rucola, rosii, mustar.
- 800 g cartofi pentru fiert
- 1 ceapă mare tăiată cubuleţe
- 200 ml supă fierbinte de legume
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 4-5 linguri de oţet de vin alb
- 7 linguri de ulei de rapiţă
- 250 g ciuperci champignon
- 10 g unt
- oţet balsamic
- 2 legături de rucola
- 3 roşii uscate
- 1 linguriţă de muştar
- 1 lingură de oţet de vin roşu
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă aproximativ 25 de minute. Se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se Lasă la răcit. După aceea, se taie felii subţiri şi se amestecă cu cubuleţele de ceapă.
Se amestecă supa fierbinte cu sare, piper, oţet şi 5 linguri de ulei şi se toarnă peste cartofi. Aceştia se amestecă cu grijă şi se lasă minim 15 minute pentru a se aromatiza.
Se curăţă ciupercile, se şterg cu o cârpă umedă şi se taie in două sau în patru în funcţie de mărime. După aceea, se călesc circa 5-8 minute la foc mediu în untul topit într-o tigaie.
Se condimentează cu sare, piper şi oţet balsamic, apoi se lasă să se răcească puţin.
Rucola se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Roşiile se toacă mărunt. Se amestecă muştarul, oţetul de vin roşu si puţină sare până când aceasta din urmă s-a dizolvat.
Se încorporează restul uleiului, apoi dressingul se picură peste frunzele de rucola. La final, verdeaţa se aranjează împreună cu cartofii şi ciupercile pe farfurii.
Salata se serveşte cu bucăţele de roşii uscate presărate pe deasupra.
Salata de cartofi si ciuperci
Pofta buna!
Simpla si buna salata de cartofi