Fasole alba cu sos iute

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale.

Ingrediente:
Fasole alba cu sos iute

  • 300 g fasole
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • o legătură de ceapă verde
  • doi că­ţei de usturoi
  • boia iute
  • un ardei iute
  • doi ardei capia
  • 5 roşii
  • pastă de tomate
  • seminţe de chimen
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • alune
  • migdale

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se ţine în apă rece. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca marunt. Ardeii capia se spala, se taie cubulete si se pun intr-un castron.

Se încinge ulei într-o tigaie, se pun legumele tăiate şi se călesc. Se adaugă fasolea, roşiile date pe râzătoare, un sfert de linguriţă cu boia iute, o lingură cu pastă de tomate, sare şi piper.

Se presară usturoiul curăţat şi feliat, jumătate de linguriţă cu seminţe de chimen şi se mai prăjesc zece minute. Se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte imediat. In momentul servirii se poate presara cu alune sau migdale tocate marunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.