Pachetele cu varza acra
PrinteazaPachetele cu varza acra din: ciuperci, ceapa, rosii, muguri, orez, sherry, sos de soia, sare, piper, varza.
- 200 g ciuperci champignon
- 1 legătură de ceapă verde
- 5 roşii
- 200 g muguri
- 200 g orez fiert
- 3-6 linguri de sherry
- 4-6 linguri de sos de soia
- sare
- piper
- 12 frunze opărite de varză creaţă şi trecute sub jet de apă rece
- 300 ml supă de legume
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se freacă cu o cârpă umedă şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se curăţă, se spală si se taie rondeje subţiri.
Roşiile se spală, se crestează în cruce, se opăresc cu apă clocotită, se curăţă de cotor, pielită si seminţe şi se taie cubuleţe. Mugurii se spală rapid cu apă rece, apoi se lasă să se scurgă.
Legumele se amestecă cu mugurii şi cu orezul fiert. Compoziţia se condimentează puternic cu sherry, sos de soia, sare şi puţin piper proaspăt măcinat.
Nervura principală a foilor de varză se taie, pentru ca runza sa rămână netedă. Umplutura cu orez se reparti-zează peste foile de varză, se netezeşte puţin la suprafaţa şi se formează pacheţele prin rulare.
Marginile se pliază in interior, apoi pacheţelele se înfăşoară strâns în sfoară de bucătărie.
Supa de legume se dă în clocot într-o oală sub presiune. Pacheţelele se fierb acoperite la foc mic timp de circa 35 de minute.
Când sunt gata, se scot din oală, se îndepărtează cu grijă sfoara şi se servesc cu sos dulce-picant de chili.
Pachetele cu varza acra
Pofta buna!