Pulpe de pui cu bacon pe pat de orez

Printeaza

Pulpe de pui cu bacon pe pat de orez din: pulpe de pui, bacon, vin, cimbru, orez, ceapa, usturoi, unt, rosie, ulei, supa concentrata, patrunjel, sare, piper, oase de pui, morcov, telina.

Ingrediente:Pulpe de pui cu bacon pe pat de orez

  • 2 pulpe de pui
  • 40 g bacon
  • 20 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 1 fir de cimbru
  • sare şi piper negru după gust

Pentru orez:

  • 100 g orez cu bob lung
  • 1 ceapă mică
  • 1- 2 căţei de usturoi
  • 1 roşie
  • 20 g unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 400 ml supă concentrată de legume
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sos:

  • oase de pui
  • 1 morcov mic
  • 50 g rădăcină de ţelină
  • tulpinile de la 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml vin alb
  • sare şi piper negru după gust

 

Metodă de preparare:

Dezosaţi pulpele de pui şi îndepărtaţi pielea. Aşezaţi oasele pe o foaie de copt şi introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 180°C până devin maronii.

Asezonaţi fiecare bucată de carne cu sare şi piper negru, iar deasupra puneţi câte o felie de bacon. Indoiţi marginea fiecărei bucăţi astfel încât să capete o formă rotunjită. Acoperiţi-le cu câte o folie de aluminiu, păstrând marginile îndoite în jos.

Apoi întoarceţi şi strângeţi marginile foliei de aluminiu în jurul cărnii pentru a forma o bilă. Lăsaţi o deschizătură în partea de sus, în care turnaţi puţin vin, introduceţi o bucăţică mică de unt şi presăraţi cimbru. Introduceţi pulpele astfel pregătite în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute.

Pentru orez, tăiaţi mărunt ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le în uleiul încins până când devin aurii. Adăugaţi orezul, amestecaţi şi turnaţi o parte din supa de legume. Continuaţi să amestecaţi şi, imediat ce lichidul se absoarbe, mai adăugaţi puţin. Repetaţi aceşti paşi până când orezul e fiert.

Tăiaţi roşia în cuburi şi tocaţi mărunt pătrunjelul. Adăugaţi-le în orez, împreună cu untul. Asezonaţi cu sare şi piper negru, amestecaţi până la uniformizare şi apoi luaţi de pe foc.

Pentru sos, amestecaţi morcovul, ţelina şi tulpinile de pătrunjel tocate mărunt şi prăjiţi-le în tigaie, în ulei şi unt, timp de aproximativ cinci minute. Turnaţi vinul peste oasele prăjite. Puneţi-le apoi peste legumele prăjite.

Adăugaţi cam 150 de ml de apă. Lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până când cea mai mare parte din lichid s-a evaporat. Asezonaţi cu sare şi piper negru, iar apoi strecuraţi.

Aranjaţi un pat de orez pe farfurie cu ajutorul unui inel alimentar, aşezaţi o bucată de carne alături, iar deasupra turnaţi uşor din sosul pregătit.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.