Pui Normandy cu telina coapta

Printeaza

Pui Normandy cu telina coapta din: piept de pui, mere, ceapa, unt, vin, coniac, smantana, nucsoara, sare, piper, telina, supa de pui, unt, cimbru, miere.

Ingrediente:Pui Normandy cu telina coapta

  • 6 piepturi de pui (1,2 kg)
  • 2 mere mari, roşii
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • 500 ml vin alb
  • 30 ml coniac
  • 150 ml smântână
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • sare şi piper negru după gust

Pentru garnitură:

  • 4 rădăcini de ţelină, mici
  • 1 cană supă concentrată de pui
  • 1 cană de vin alb
  • 50 g unt
  • 6 fire de cimbru
  • 1 lingură de miere
  • sare şi amestec de piper după gust

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi mici. Tăiaţi ceapa. Căliţi-le în 1/2 din unt până când se înmoaie şi se caramelizează puţin.

Tăiaţi pieptul de pui pe orizontală, pentru a-l subţia, şi asezonaţi-l cu sare şi piper negru. Prăjiţi-l pe toate părţile într-o tigaie încinsă, în untul rămas, până când se înmoaie şi capătă o culoare aurie.

Imediat după ce devine fragedă, turnaţi coniacul şi flambaţi carnea. Turnaţi apoi vinul, reduceţi flacăra şi adăugaţi ceapa şi merele caramelizate. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic aproximativ 30 de minute.

Turnaţi smântână peste mâncare şi asezonaţi cu nucşoară, sare şi piper negru. Aduceţi iar la punctul de fierbere, după care luaţi vasul de pe foc.

Curăţaţi, feliaţi şi aşezaţi ţelina într-un bol. Asezonaţi cu miere, sare, piper şi frunzele de cimbru, apoi amestecaţi.

Apoi ţelina trebuie pusă pe o foaie de copt, în tavă. Deasupra turnaţi vinul şi supa, adăugaţi untul tăiat în bucăţi şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 1 oră-1 oră şi jumătate. La servire, adăugaţi bucăţele de ţelină coaptă alături de pui şi de sos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.