Tarte de nuci cu ananas
PrinteazaTarte de nuci cu ananas
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g miere
- 200 g făină pentru prăjituri
- un plic de zahăr vanilat
- 50 g de nuci tocate fin
Pentru cremă:
- 800 g ananas din compot sau fruct
- 40 ml brandy
- un litru de frişca
- 2 linguri de miere
- 50 g de nuci măcinate fin
- 16 nuci întregi
Mod de preparare:
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, vanilia, gălbenuşurile, peste care s-a pus puţină sare şi, la sfârşit, se pun nucile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi făina amestecându-se încet în acelaşi sens.
Se tapetează tava cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia, se întinde uniform în forma de tort şi se bagă la cuptor la 160° C.
Intre timp, se bate frişca cu mierea şi cu vanilia şi se lasă la rece. Se taie bucăţile de ananas din compot şi după ce s-a copt
blatul se lasă să se răcească. Se taie în două sau în trei şi se însiropează. Siropul se face din zeama din compot şi brandy şi se întinde cu o pensulă specială pe fiecare blat.
După ce s-a însiropat, se amestecă frişca cu nucile fin măcinate şi se întinde pe blaturi.
Fructele de ananas se pun din loc în loc, atât în interior, cât şi ca ornament. Se îmbracă tortul cu restul de frişca şi se ornează cu miez de nucă coaptă şi ananas.
Tarte de nuci cu ananas
Pofta buna!