Supa cremoasa cu hribi
PrinteazaSupa cremoasa cu hribi din: hribi, salote, faina, unt, vin, smantana, parmezan, chives, sare, piper.
Ingrediente:
- 30 g hribi proaspeţi sau uscaţi
- 4 şalote
- 30 g unt
- 30 g făină
- 250 ml vin alb sec
- 250 ml smântână pentru gătit
- 40 g parmezan
- 1 legătură de chives
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Hribii proaspeţi se spală, se curăţă şi se şterg. Dacă ciupercile sunt deshidratate, se înmoaie în 600 ml de apă fierbinte timp de minim 30 de minute.
Şalotele se curăţă si se taie cubuleţe. Ciupercile se lasă apoi să se scurgă într-o sită, iar lichidul în care au stat se păstrează.
In cazul în care folosiţi hribi proaspeţi: se încinge untul şi se călesc în el ciupercile, după care se adaugă şalotele şi se prăjesc până când devin sticloase. Se pudrează cu făină, după care se mai lasă puţin pe foc.
Se toarnă pe deasupra vinul, 500 ml de apă şi smântână dulce, amestecând continuu, şi se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de circa 10 minute.
Dacă utilizaţi hribi uscaţi: se încinge untul şi se călesc în el şalotele până când devin sticloase. Se pudreaza cu făina, după care se mai lasă puţin pe foc.
Se toarnă pe deasupra vinul, apa în care au stat hribii şi smântana dulce amestecând continuu, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de circa 10 minute.
Se rade parmezanul. Firele de chives se spală, se scutură de apă şi se taie rondele. Supa se condimentează cu sare şi piper. Se scot cele mai multe dintre ciuperci.
Cu puţin timp înainte de a se servi, supa se pasează cu mixerul vertical, astfel încât să facă spumă, apoi se incorporează din nou ciupercile. Se toarnă imediat în boluri şi se presară pe deasupra chives şi parmezan.
Supa cremoasa cu hribi
Pofta buna!