Fenicul prajit
PrinteazaFenicul prajit din: fenicul, sare, oua, piper, pesmet, unt, parmezan.
- 600 g fenicul tânăr cu verdeata
- sare
- 2 ouă
- piper
- 165 g pesmet
- 55 g unt
- 3 linguri de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Feniculul se spală şi se curăţă de frunzele exterioare. Bulbii se taie în sferturi, apoi se îndepărtează cotorul dur. Se pune deoparte verdeaţa.
Feniculul se fierbe circa 8 minute în apă clocotită cu sare. După aceea, se scoate din oală, se trece rapid sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ouăle se bat cu puţină sare şi piper.
Într-o farfurie se pune pesmetul. Untul se încinge într-o tigaie.
Bucătile de fenicul se dau întâi prin ou, apoi prin pesmet şi se prăjesc în untul încins până când pesmetul se face auriu. Când este gata, feniculul se scoate din tigaie, se scurge şi se presară cu parmezan.
La final, verdeaţa de fenicul se toacă şi se foloseşte pentru a orna bucăţite prăjite de fenicul. Acestea se servesc cu pâine ţărănească proaspătă.
Fenicul prajit
Pofta buna!