Reteta minestrone

Printeaza

Reteta minestrone din: fasole, mazare, morcovi, dovlecei, ceapa, cartofi, praz, telina, varza, unt, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel, parmezan.

Ingrediente:Reteta_minestrone

  • 50 g fasole boabe proaspătă (fără păstăi)
  • 150 g mazăre proaspătă (fără păstăi)
  • 200 g morcovi
  • 200 g dovlecei
  • 1 ceapă
  • 200 g cartofi
  • 1 fir de praz
  • 1 tijă de ţelină verde (apio)
  • 200 g varză creaţă
  • 3 linguri de unt
  • 200 g roşii cojite (la conservă)
  • sare
  • piper
  • 200 g orez
  • 1 căţel de usturoi
  • câte 1 lingură de pătrunjel şi oregano tocat
  • parmezan proaspăt ras după gust

 

Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ceapa şi cartofii se cojesc şi se taie cubuleţe.

Prazul se taie rondele. Foile de varză se desprind de pe cotor şi se taie bucăţi.

Intr-o cratiţă mare se încinge untul, apoi se adaugă ceapa şi prazul şi se lasă câteva minute la călit.

Se adaugă restul legumelor, fasolea, mazărea şi roşiile din conserva (cu tot cu zeamă).

Ingredientele se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute amestecând continuu.

Peste compoziţie se toarnă 2 litri de apă şi se fierbe totul în cratiţa acoperită timp de circa 45 de minute.

Se înglobează apoi orezul şi se mai fierbe supa încă 15 minute până când se pătrunde orezul.

Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţie.

La final, supa minestrone se pune în farfurii şi se serveşte presărată cu verdeaţă şi feliuţe de parmezan.

Reteta minestrone

Reteta_minestrone

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa minestrone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.