Reteta minestrone
PrinteazaReteta minestrone din: fasole, mazare, morcovi, dovlecei, ceapa, cartofi, praz, telina, varza, unt, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel, parmezan.
- 50 g fasole boabe proaspătă (fără păstăi)
- 150 g mazăre proaspătă (fără păstăi)
- 200 g morcovi
- 200 g dovlecei
- 1 ceapă
- 200 g cartofi
- 1 fir de praz
- 1 tijă de ţelină verde (apio)
- 200 g varză creaţă
- 3 linguri de unt
- 200 g roşii cojite (la conservă)
- sare
- piper
- 200 g orez
- 1 căţel de usturoi
- câte 1 lingură de pătrunjel şi oregano tocat
- parmezan proaspăt ras după gust
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ceapa şi cartofii se cojesc şi se taie cubuleţe.
Prazul se taie rondele. Foile de varză se desprind de pe cotor şi se taie bucăţi.
Intr-o cratiţă mare se încinge untul, apoi se adaugă ceapa şi prazul şi se lasă câteva minute la călit.
Se adaugă restul legumelor, fasolea, mazărea şi roşiile din conserva (cu tot cu zeamă).
Ingredientele se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute amestecând continuu.
Peste compoziţie se toarnă 2 litri de apă şi se fierbe totul în cratiţa acoperită timp de circa 45 de minute.
Se înglobează apoi orezul şi se mai fierbe supa încă 15 minute până când se pătrunde orezul.
Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţie.
La final, supa minestrone se pune în farfurii şi se serveşte presărată cu verdeaţă şi feliuţe de parmezan.
Reteta minestrone
Pofta buna!
Foarte buna supa minestrone