Ciorba taraneasca cu bors
PrinteazaCiorba taraneasca cu bors din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei, rosii, fidea, condiment, bors, patrunjel, leustean.
- 1 pui întreg de ţară
- 2 morcovi
- 5 cartofi
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- 150 g fidea sau tăiţei de casă
- 1 lingură condiment vegetal
- 1 l borş de ţară
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl porţionezi. Pui bucăţile de carne intr-o oala, sa fiarbă cu puţină sare. Iei ori de câte ori este nevoie spuma, cu ajutorul unei linguri.
Cureţi şi speli legumele, le tai cubuleţe sau rondele şi le adaugi la fiert împreună cu o lingură de condiment vegetal.
Intre timp, într-o tigaie încinsă cu ulei, pui roşiile, ardeiul gras, ceapa călită şi, la final, ca să se lege, o lingură de făină de grâu. în oală pui şi borşul, iar separat fierbi fideaua sau tăiţeii de casă, îi scurgi prin strecurătoare şi îi adaugi în ciorbă.
După numai un clocot, adaugi compoziţia din tigaie. Presari leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt. Serveşti ciorba alături de ardei iute şi smântână.
Ciorba taraneasca cu bors
Pofta buna!