Rulouri vietnameze

Printeaza

Rulouri vietnameze din: carne de porc tocata, ceapa, morcov, ciuperci, ou, germeni de soia, taitei de orez, hartie de orez, sos de stridii, bere, sare, piper, zahar, ulei, ardei iute, apa, lime.

Ingrediente:Rulouri vietnameze

  • 450 g carne de porc, tocată
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 10 g ciuperci shiitake uscate
  • 1 ou
  • 200 g germeni de soia
  • 75 g tăiţei de orez
  • 1 pachet de hârtie de orez
  • 15 ml sos de stridii
  • 1 bere
  • sare
  • piper negru şi zahăr după gust
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 1 ardei iute
  • 1 lingură de zahăr
  • 60 ml sos de stridii
  • 3 linguri de suc de lime
  • 180 ml apă

 

Mod de preparare:

Lăsaţi ciupercile în apă caldă până când se înmoaie. Procedaţi la fel cu tăiţeii, după care îi scurgeţi bine şi îi tăiaţi grosier. Apoi opăriţi germenii de soia şi îi răciţi imediat.

Daţi morcovii prin răzătoarea mare şi tăiaţi ceapa julien. Amestecaţi cu carnea tocată, tăiţeii, ciupercile scurse, germenii, oul, sosul de stridii, sarea, zahărul şi piperul negru.

Ungeţi hârtia de orez cu bere, fiecare foaie pe rând, până e udă toată. Puneţi puţină compoziţie pe fiecare foaie, pliaţi pe laterale pentru a nu ieşi umplutura, apoi rulaţi strâns până la capăt.

Prăjiţi rulourile în baie de ulei încins, pe rând, la foc mediu, pentru puţin timp. Aşezaţi rulourile pe şervet de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime, iar apoi prăjiţi-le din nou până când devin crocante.

Pentru sos, tocaţi ceapa mărunt şi amestecaţi-o cu restul ingredientelor. Când e gata puneţi-l lângă rulouri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.