Pulpa de porc in sos de vin
PrinteazaPulpa de porc in sos de vin din: pulpa de porc, vin, unt, patrunjel, cimbru, usturoi, mustar, unt, piper, sare, telina, morcov, lapte.
- 2 kg pulpa de porc
- 200 ml vin roşu
- 200 ml vin roşu dulce
- 2 linguri de unt
- pătrunjel tocat mărunt pentru ornat
Pentru pastă:
- 300 ml vin roşu dulce
- 1/2 legătură de cimbru
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri de muştar dulce
- 2 linguri de unt
- 1 lingură boabe de piper
- negru sare după gust
Pentru piure:
- 1/4 de tulpină de ţelină
- 2 morcovi
- 200 ml lapte
- 2 fire de cimbru
- 2 linguri de unt
- sare după gust
Mod de preparare:
Pentru pastă, reduceţi vinul la jumătate împreună cu celelalte ingrediente, apoi pasaţi-le pe toate.
Ungeţi carnea cu acest amestec şi aşezaţi-o într-o tavă, turnând şi vinul rosu. Acoperiţi şi introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 95°C pentru 10 ore.
Reduceţi vinul dulce şi adăugaţi un polonicţiin grăsimea topită de pe friptură. Indepărtaţi sosul de pe foc, adăugaţi untul şi amestecaţi.
Pentru a prepara piureul, fierbeţi legumele în puţină apă – cât să le acopere, alături de frunzele de cimbru şi de lapte. Scurgeţi lichidul şi pasaţi legumele, adăugând untul şi sarea.
Tăiaţi carnea, iar la servire stropiţi feliile cu sos de vin şi pastă.
Pofta buna!