Frigarui cu chifle si crostini

Printeaza

Frigarui cu chifle si crostini din: carne tocata amestec, ceapa, patrunjel, oregano, sos iute, iaurt, ou, pesmet, sare, piper, faina, sos pesto.

Ingrediente:Frigarui cu chifle si crostini

  • 800 g de carne tocată în amestec (60:40 vită – porc)
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingură de sos iute
  • 5 linguri de iaurt scurs
  • 1 ou
  • 3 linguri de pesmet
  • sare şi piper negru după gust

Pentru crostini:

  • 2 baghete din făină integrală
  • 4 linguri de sos pesto alla Genovese

 

Mod de preparare:

Combinaţi amestecul de carne cu pătrunjelul tocat mărunt, cu ceapa dată prin râzătoare, sosul iute, oregano, iaurtul, oul, sarea şi piperul negru. Adăugaţi pesmetul şi amestecaţi bine.

Formaţi chiftelele, aplatizaţi-le cu palmele şi aşezaţi-le pe o tavă în care aţi pus în prealabil hârtie de copt. Introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 240°C până când sunt bine pătrunse. Ţineţi-le 12 minute pe o parte şi încă 5 minute pe cealaltă.

Tăiaţi bagheta în felii de 1 cm grosime şi introduceţi-le în tavă pe ambele părţi până când devin crocante. Scoateţi- le din cuptor şi ungeţi-le cu un strat subţire de sos pesto.

Pregătiţi frigăruile, alternând chiftelele cu crostini, apoi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.