Frigarui cu chifle si crostini
PrinteazaFrigarui cu chifle si crostini din: carne tocata amestec, ceapa, patrunjel, oregano, sos iute, iaurt, ou, pesmet, sare, piper, faina, sos pesto.
- 800 g de carne tocată în amestec (60:40 vită – porc)
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 lingură de sos iute
- 5 linguri de iaurt scurs
- 1 ou
- 3 linguri de pesmet
- sare şi piper negru după gust
Pentru crostini:
- 2 baghete din făină integrală
- 4 linguri de sos pesto alla Genovese
Mod de preparare:
Combinaţi amestecul de carne cu pătrunjelul tocat mărunt, cu ceapa dată prin râzătoare, sosul iute, oregano, iaurtul, oul, sarea şi piperul negru. Adăugaţi pesmetul şi amestecaţi bine.
Formaţi chiftelele, aplatizaţi-le cu palmele şi aşezaţi-le pe o tavă în care aţi pus în prealabil hârtie de copt. Introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 240°C până când sunt bine pătrunse. Ţineţi-le 12 minute pe o parte şi încă 5 minute pe cealaltă.
Tăiaţi bagheta în felii de 1 cm grosime şi introduceţi-le în tavă pe ambele părţi până când devin crocante. Scoateţi- le din cuptor şi ungeţi-le cu un strat subţire de sos pesto.
Pregătiţi frigăruile, alternând chiftelele cu crostini, apoi serviţi.
Pofta buna!