Rosii marocane umplute cu cotlet de porc

Printeaza

Rosii marocane umplute cu cotlet de porc din: rosii, ceapa, usturoi, dovlecei, ulei, coriandru, chimion, ardei iute, fistic, sare, piper, ulei, cotlete de porc, usturoi, unt, cimbru.

Ingrediente:Rosii marocane umplute cu cotlet de porc

Pentru roşii:

  • 8 roşii medii
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 dovlecei verzi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 legătură de coriandru
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1/4 linguriţă de ardei iute
  • 100 g fistic curăţat
  • sare şi piper negru după gust
  • ulei de măsline pentru stropit

Pentru cotlete:

  • 4 cotlete de porc (250-300 grame fiecare)
  • 1 căţel de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de măsline
  • 2 fire de cimbru
  • sare şi piper negru după gust

Pentru untul aromat:

  • 200 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de busuioc
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti untul aromat, amestecaţi în blender untul topit la temperatura camerei, frunzele de busuioc, usturoiul, sarea şi piperul negru. Aşezaţi compoziţia pe o folie alimentară şi rulaţi, apoi puneţi în frigider.

Cu un cuţit şi o lingură curăţaţi pulpa din interiorul roşiilor. Adăugaţi sare şi lăsaţi-le la scurs. Păstraţi pulpa de roşii la frigider pentru a o folosi la gazpacho sau la un sos de roşii.

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le în uleiul de măsline. Adăugaţi dovleceii tăiaţi în cuburi şi, odată ce legumele au prins o culoare aurie, asezonaţi cu chimion, ardei iute, sare şi piper negru. Lăsaţi la foc încă 3-4 minute.

Umpleţi roşiile cu acest amestec, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi presăraţi fistic deasupra. Introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 35 de minute. La final, presăraţi chimion tocat mărunt

Asezonaţi cotletele cu sare, piper negru şi frunze de cimbru. Prăjiţi-le până când devin aurii pe ambele părţi, în untul topit alături de uleiul de măsline, împreună cu usturoiul.

Când sunt încă fierbinţi, aşezaţi o bucăţică de unt aromat pe fiecare cotlet şi serviţi imediat alături de roşiile umplute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.