Rosii marocane umplute cu cotlet de porc
PrinteazaRosii marocane umplute cu cotlet de porc din: rosii, ceapa, usturoi, dovlecei, ulei, coriandru, chimion, ardei iute, fistic, sare, piper, ulei, cotlete de porc, usturoi, unt, cimbru.
Pentru roşii:
- 8 roşii medii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 3 dovlecei verzi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1/2 legătură de coriandru
- 1 linguriţă de chimion
- 1/4 linguriţă de ardei iute
- 100 g fistic curăţat
- sare şi piper negru după gust
- ulei de măsline pentru stropit
Pentru cotlete:
- 4 cotlete de porc (250-300 grame fiecare)
- 1 căţel de usturoi
- 20 g unt
- 20 ml ulei de măsline
- 2 fire de cimbru
- sare şi piper negru după gust
Pentru untul aromat:
- 200 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Pentru a pregăti untul aromat, amestecaţi în blender untul topit la temperatura camerei, frunzele de busuioc, usturoiul, sarea şi piperul negru. Aşezaţi compoziţia pe o folie alimentară şi rulaţi, apoi puneţi în frigider.
Cu un cuţit şi o lingură curăţaţi pulpa din interiorul roşiilor. Adăugaţi sare şi lăsaţi-le la scurs. Păstraţi pulpa de roşii la frigider pentru a o folosi la gazpacho sau la un sos de roşii.
Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le în uleiul de măsline. Adăugaţi dovleceii tăiaţi în cuburi şi, odată ce legumele au prins o culoare aurie, asezonaţi cu chimion, ardei iute, sare şi piper negru. Lăsaţi la foc încă 3-4 minute.
Umpleţi roşiile cu acest amestec, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi presăraţi fistic deasupra. Introduceţi-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 35 de minute. La final, presăraţi chimion tocat mărunt
Asezonaţi cotletele cu sare, piper negru şi frunze de cimbru. Prăjiţi-le până când devin aurii pe ambele părţi, în untul topit alături de uleiul de măsline, împreună cu usturoiul.
Când sunt încă fierbinţi, aşezaţi o bucăţică de unt aromat pe fiecare cotlet şi serviţi imediat alături de roşiile umplute.
Pofta buna!