Melcisori de varza murata
PrinteazaMelcisori de varza murata din: varza murata, costita de porc afumata, ceapa, unt, zahar, chimen, sare, piper, smantana, faina, ou, apa, unt, grasime.
- 700 g varză murată
- 150 g costiţă de porc afumată
- 1 ceapă mare
- 300 ml supă concentrată de legume
- 1 lingură de unt
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă de seminţe de chimen
- sare şi piper negru după gust
- 150 g smântână pentru friptură
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 80 ml apă călduţă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 40 g de unt pentru uns
- făină pentru suprafaţa de lucru
- grăsime pentru hârtia de copt
Mod de preparare:
Tăiaţi costiţa în cuburi mici. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, apoi scurgeţi varza şi tăiaţi-o fin.
Topiţi untul într-o tigaie, la foc moderat. Prăjiţi carnea, adăugaţi varza murată şi prăjiţi-le împreună puţin.
Turnaţi supa, asezonaţi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, zahăr şi seminţe de chimen, şi lăsaţi mâncarea la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, până când lichidul s-a evaporat. Apoi lăsaţi-o puţin la răcit.
Pentru aluat, amestecaţi făina cu sarea într-un bol, apoi adăugaţi uleiul, oul şi apa. Amestecaţi şi transferaţi pe o suprafaţă presărată cu făină. Frământaţi bine până când aluatul devine uniform, moale şi lucios.
Dacă este nevoie, mai adăugaţi apă.
Formaţi o bilă, împachetaţi-o în folie şi lăsaţi-o timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 40°C.
Impărţiţi aluatul în două şi rulaţi fiecare jumătate într-o foaie foarte subţire. Ungeţi foile cu untul topit şi întindeţi-le cu mâinile până când sunt aproape transparente.
Intindeţi umplutura de varză pe foi şi rulaţi-le, formând astfel două rulade. Tăiaţi-le în felii de 2-3 cm grosime.
Aşezaţi feliile pe o tavă unsă cu ulei, cât mai aproape una de cealaltă, cu deschiderea în sus. Cu o lingură, turnaţi puţină smântână pe fiecare felie. Introduceţi melcişorii în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.
Pofta buna!