Coaste de vita cu sos de vinete
PrinteazaCoaste de vita cu sos de vinete din: coaste de vita, usturoi, bere, ulei, cimbru, sare, piper, morcovi, castraveti, smantana, lamaie.
- 1 kg coaste de vită
- 3 căţei de usturoi
- 500 ml bere
- 40 ml ulei de măsline
- 8 fire de cimbru
- sare şi piper negru
Pentru sos:
- 600 g morcovi
- 400 g castraveţi
- 2 căţei de usturoi
- 250 ml smântână
- sucul de la o lămâie
- 4 fire de cimbru
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Asezonaţi coastele cu sare şi piper negru. Tocaţi mărunt patru fire de cimbru şi presăraţi peste coaste.
Incingeţi uleiul într-o tigaie adâncă şi prăjiţi coastele. Transferaţi-le într-o tavă, adăugaţi berea, patru fire de cimbru şi căţeii de usturoi, întregi. Introduceţi coastele pentru cinci ore în cuptorul preîncălzit la 140°C.
Pentru sos, curăţaţi morcovii şi castraveţii şi daţi-i prin râzătoare. Pasaţi usturoiul cu puţină sare. Combinaţi toate ingredientele într-un bol, alături de cimbrul tocat mărunt.
Intr-un bol separat, bateţi smântână şi stoarceţi lămâia cu un tel. Asezonaţi cu sare şi piper negru, apoi puneţi totul peste castraveţi şi morcovi, amestecaţi şi lăsaţi patru ore la frigider.
Serviţi friptura cu acest sos.
Pofta buna!