Samosa din carne tocata de vita
PrinteazaSamosa din carne tocata de vita din: faina, sare, ulei, apa, carne tocata de vita, ceapa, ulei, lamaie, ardei iute, curcuma, coriandru, ghimbir, menta, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 5 g de sare
- 20 ml ulei
- 100 ml apă călduţă
Pentru umplutură:
- 250 g carne tocată de vită
- 1/2 ceapă
- 20 ml ulei
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1/4 linguriţă de ardei iute pudră
- 2 g curcuma
- 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru
- 15 g rădăcină de ghimbir
- 2-3 fire de mentă proaspătă
- sare şi piper negru după gust
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pentru aluat, combinaţi ingredientele şi frământaţi cât să fie moale. împachetaţi în folie şi lăsaţi-l la rece, în frigider, timp de 40 de minute.
Intr-o tigaie, încingeţi uleiul şi adăugaţi ghimbirul mărunţit, curcuma, pudra de ardei iute, coriandrul şi ceapa tăiată mărunt. Adăugaţi carnea tocată şi lăsaţi-o pe foc până când capătă aspect fărâmicios.
Asezonaţi cu sare şi piper negru şi lăsaţi la răcit. Abia apoi adăugaţi sucul de lămâie şi frunzele de mentă tocate mărunt.
Impărţiţi aluatul în patru bile şi întindeţi-le în discuri subţiri. Apoi tăiaţi-le în jumătate şi aşezaţi- le una peste cealaltă, câte două, umezind marginile cu apă pentru a facilita sigilarea. Puneţi umplutură în „buzunarele” formate şi închideţi-le apăsând marginile. Prăjiţi în baie de ulei încins timp de 2-3 minute, până când devin aurii-maronii.
Scoateţi-le din ulei şi aşezaţi-le pe un prosop de hârtie absorbant, iar apoi serviţi-le.
Pofta buna!