Saltimbocca de vita cu rosii gratinate

Printeaza

Saltimbocca de vita cu rosii gratinate din: vrabioara de vita, prosciutto, faina, unt, ulei, vin, salvie, sare, piper, rosii, pesmet, patrunjel.

Ingrediente:

  • 400 g vrăbioară de vită
  • 80 g prosciutto
  • 100g făină
  • 2 linguri de unt
  • 20 ml ulei de măsline
  • 200 ml vin dulce
  • 1/2 legătură de salvie
  • sare şi piper negru după gust

Pentru garnitură:

  • 2 roşii
  • 40 g de pesmet
  • 20 g parmezan
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi membrana şi tăiaţi carnea în opt felii subţiri. Presaţi puţin fiecare felie şi asezonaţi cu sare şi piper negru.

Aşezaţi o felie de prosciutto şi o frunză de salvie peste fiecare felie de carne. Fixaţi cu scobitori şi îmbrăcaţi în făină.

Prăjiţi în uleiul de măsline încins şi în unt, câte două minute pe fiecare parte.

Turnaţi vin în tigaie şi lăsaţi carnea să se pătrundă, iar sosul să se îngroaşe.

Tăiaţi roşiile grosier. Amestecaţi firimiturile de pâine, parmezanul ras, pătrunjelul tocat şi uleiul de măsline.

Puneţi acest amestec peste roşii şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 230°C, timp de 7-8 minute, până când amestecul devine crocant.

Serviţi carnea cu roşiile. Nu uitaţi să aruncaţi scobitorile înainte!

Se recomandă să se consume imediat, altfel gustul de salvie devine prea puternic.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.