Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Printeaza

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

 

Ingrediente:Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

  • 1.2 kg ceafă de miel (două bucăţi)
  • 1 ceapă
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 60 g pastă de tomate
  • 50 ml vin dulce
  • 100 ml supă de vită
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 legătură de salvie
  • 1 linguriţă de ardei roşu afumat
  • 2- 3 fire de rozmarin
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Crestaţi carnea la intervale de 2-3 cm, ajungând cu vârful cuţitului până la vertebre, pentru a permite cărnii să absoarbă condimentele mai bine şi să o puteţi porţiona la final.

Asezonaţi cu ardeiul afumat, sarea şi piperul negru şi ungeţi cu usturoi.

Incălziţi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie (cu capac, care să poată fi pusă în cuptor) şi adăugaţi usturoiul, salvia, rozmarinul şi ceapa tăiată în sferturi. Adăugaţi carnea şi prăjiţi-o bine pe toate părţile.

Turnaţi vinul, apoi pasta de tomate dizolvată în supă. Introduceţi tigaia (cu capacul pus) în cuptorul preîncălzit la 140°C, pentru două ore şi jumătate.

Porţionaţi carnea şi serviţi-o cu sosul lăsat în tavă şi garnitura preferată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba cu ceafa de miel si arpacas

Ciorba cu ceafa de miel si arpacas: ceafa de miel, ceapa, arpacas, patrunjel, morcov, nap, praz, varza alba, sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza alba tocata sare   Mod […]

 

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza alba […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.