Rasol de miel in crusta crocanta
PrinteazaRasol de miel in crusta crocanta din: rasol de miel, morcovi, salote, vin, unt, mustar, sare, piper, paine, salote, usturoi, tarhon, cimbru, ulei, rosii, cimbru, fasole, verde, bacon.
- 1 rasol de miel (1,6 – 2 kg)
- 2 morcovi
- 5 şalote
- 100 ml vin roşu
- 80 g unt
- 1 lingură de muştar
- sare şi piper negru după gust
Pentru crusta aromată:
- 3 felii de pâine albă
- 2 şalote
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/4 legătură tarhon
- 6 fire de cimbru
- 40 ml ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Pentru garnitura de roşii:
- 3 roşii mari
- 50 ml ulei de măsline
- 3-4 fire de cimbru
- sare şi piper negru după gust
Pentru rulourile de fasole verde (12 bucăţi):
- 500 g fasole verde congelată (cu teaca întreagă)
- 200 g bacon
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Asezonaţi carnea cu sare şi piper negru şi ungeţi-o cu untul topit la temperatura camerei. Aşezaţi-o în tavă, alături de morcovii tăiaţi grosier şi şalotele tăiate în două.
Turnaţi o cană de apă în tavă, acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 140°C pentru aproximativ patru ore.
Pentru crusta aromată, pasaţi toate ingredientele.
Luaţi carnea din tavă, îmbrăcaţi-o cu acest amestec şi aşezaţi-o pe o tavă cu grătar. Introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 220°C până când capătă o culoare aurie.
Aşezaţi pe aragaz tava în care aţi copt carnea iniţial. Adăugaţi vinul roşu peste legume, turnaţi 1/2 din apa rece şi adăugaţi muştarul.
Amestecaţi, apoi transferaţi legumele şi sosul într-un bol, pasaţi şi treceţi prin strecurătoare.
Tăiaţi roşiile şi aşezaţi-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Asezonaţi cu sare, piper negru, cimbru şi ulei de măsline şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru aproximativ 20 de minute.
Opăriţi fasolea verde în apă fiartă şi sărată pentru aproximativ 10 minute. Scurgeţi apa fierbinte, adăugaţi apă rece şi scurgeţi din nou. Folosiţi fasolea verde pentru a da formă rulourilor şi înveliţi-le în fâşii subţiri de bacon.
Faceţi 12 astfel de mănunchiuri de fasole verde în bacon.
Căliţi-le rapid în untul încins, alături de uleiul de măsline, la foc înalt, pentru ca şunca să se prăjească bine. Asezonaţi cu sare şi piper negru.
Tăiaţi carnea cu grijă, să nu cadă firimiturile aromate.
Aşezaţi trei felii de roşie pe o farfurie, un rulou de fasole cu şuncă deasupra şi o bucată de miel alături.
Stropiţi cu sos şi serviţi.
Pofta buna!