Platica de mare inabusita pe pat de spanac
PrinteazaPlatica de mare inabusita pe pat de spanac din: platica de mare, ardei gras, usturoi, capere, vin, rozmarin, lamaie, unt, sare, piper, spanac, mustar, ulei, unt.
- 2 bucăţi de plătică de mare întregi, proaspete (în total, aproximativ 1,2 kg)
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de capere
- 1 cană de vin alb
- 1 fir de rozmarin
- coaja de la o lămâie
- 40 g de unt
- sare şi piper negru după gust
Pentru spanac:
- 600 g spanac curăţat
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură muştar
- 40 ml ulei de măsline
- 20 g unt
- sare după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi peştele în fileuri, îndepărtând oasele mici, îndepărtaţi grăsimea şi pielea.
Intr-o cratiţă puneţi ardeiul tocat, caperele şi rozmarinul. Adăugaţi usturoiul şi coaja de lămâie rasă, apoi turnaţi vinul şi o cană de apă.
Aduceţi lichidul în punctul de fierbere, asezonaţi cu sare şi piper negru şi adăugaţi fileurile de peşte. Gătiţi la foc mic timp de 5-7 minute, având grijă ca apa să nu dea în clocot. Scoateţi peştele pe un platou şi acoperiţi-l cu folie de aluminiu, pentru a se păstra cald.
Lăsaţi lichidul să fiarbă la foc mic, până când se reduce la jumătate, apoi îndepărtaţi rozmarinul şi usturoiul. Când a scăzut, luaţi-l de pe foc şi dregeţi sosul cu unt rece.
Tăiaţi spanacul grosier şi prăjiţi-l rapid în ulei de măsline, cu usturoiul tocat mărunt. Adăugaţi sare şi, imediat ce s-a înmuiat, untul şi muştarul. Când a scăzut la jumătate, luaţi-l de pe foc.
Aşezaţi spanacul pe farfurie şi puneţi fileurile alături. Serviţi mâncarea stropită cu sos.
Pofta buna!