Platica de mare inabusita pe pat de spanac

Printeaza

Platica de mare inabusita pe pat de spanac din: platica de mare, ardei gras, usturoi, capere, vin, rozmarin, lamaie, unt, sare, piper, spanac, mustar, ulei, unt.

Ingrediente:Platica de mare inabusita pe pat de spanac

  • 2 bucăţi de plătică de mare întregi, proaspete (în total, aproximativ 1,2 kg)
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de capere
  • 1 cană de vin alb
  • 1 fir de rozmarin
  • coaja de la o lămâie
  • 40 g de unt
  • sare şi piper negru după gust

Pentru spanac:

  • 600 g spanac curăţat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură muştar
  • 40 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi peştele în fileuri, îndepărtând oasele mici, îndepărtaţi grăsimea şi pielea.

Intr-o cratiţă puneţi ardeiul tocat, caperele şi rozmarinul. Adăugaţi usturoiul şi coaja de lămâie rasă, apoi turnaţi vinul şi o cană de apă.

Aduceţi lichidul în punctul de fierbere, asezonaţi cu sare şi piper negru şi adăugaţi fileurile de peşte. Gătiţi la foc mic timp de 5-7 minute, având grijă ca apa să nu dea în clocot. Scoateţi peştele pe un platou şi acoperiţi-l cu folie de aluminiu, pentru a se păstra cald.

Lăsaţi lichidul să fiarbă la foc mic, până când se reduce la jumătate, apoi îndepărtaţi rozmarinul şi usturoiul. Când a scăzut, luaţi-l de pe foc şi dregeţi sosul cu unt rece.

Tăiaţi spanacul grosier şi prăjiţi-l rapid în ulei de măsline, cu usturoiul tocat mărunt. Adăugaţi sare şi, imediat ce s-a înmuiat, untul şi muştarul. Când a scăzut la jumătate, luaţi-l de pe foc.

Aşezaţi spanacul pe farfurie şi puneţi fileurile alături. Serviţi mâncarea stropită cu sos.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.